Onze dirigent: Frank de Vreeze

Sinds augustus 2008 is Frank de Vreeze dirigent van SEASIDE Rendez-Vous. Frank is de opvolger van Annalisa van der Weerd die het koor ruim 5 jaar met veel inzet heeft gedirigeerd. 

 

Frank de Vreeze

Wie is dat nou, Frank de Vreeze?
Geboren en getogen in Zuid-Limburg (Bourgondiër in hart en nieren), gestudeerd aan het conservatorium te Maastricht; schoolmuziek en toetsen lichte muziek...  Tijdens deze opleidingen musicals geschreven en uitgevoerd met het conservatorium, vervolgens werd ik steeds vaker betrokken bij grotere projecten; projecten met conservatoriumkoor, vocal coach bij een groot theaterspektakel. Verhuisd naar Goeree-Overflakkee waar we sinds 1994 wonen. Werkzaam als docent muziek aan scholengemeenschap tot 2000 eigen bigband opgestart en ook weer elk jaar musicals geschreven. Meegedaan met compositiewedstrijden in den lande. Verder gaan studeren bij Paul van Brugge en Klaas de Vries aan het conservatorium te Rotterdam; filmmuziek compositie/arrangeren. En voor diverse ensembles in den lande arrangementen gemaakt. Op Flakkee ook vanaf 1994 dirigent geworden bij een gemengd koor dat vooral pop/jazzmuziek zingt, naast de vaste baan als muziekschooldocent; toetsen lichte muziek.

De combinatie arrangeren/ dirigeren ligt me wel; dan weet je tenminste precies wat er met een stuk bedoeld wordt en zo kan je de mensen bruikbare tips geven waarmee men verder kan.

Als pianist/ arrangeur/2e dirigent actief in symfonieorkest Musical Souvenir te Dordrecht, een orkest dat ook geregeld in De Doelen optreed, verder studeer ik bij Lucas Vis; hoofdvakdocent orkestdirectie aan het Amsterdams conservatorium .

Ik realiseer me terdege dat zingen/ spelen in een koor of begeleidingsband een ontspanning moet zijn, maar…. ik zit wel zo in elkaar dat ik de lat steeds weer een beetje hoger probeer te leggen. Mensen inspireren, prikkelen en soms ook uitdagen hoort bij mijn vak. Gelukkig heb ik heel goede oren, een berg aan theorie in huis en dat alles is een perfecte combinatie als dirigent/arrangeur zijnde. Ik ben een “mensenmens “ ik vind het heerlijk om met elkaar een geslaagde avond te hebben, maar daar hoort ook een portie discipline bij; met elkaar werken, luisteren naar elkaar.

Daarnaast ben ik de afgelopen jaren ook tot de conclusie gekomen dat er in een vereniging een groot aantal belangrijke mensen actief moet zijn; Ik doe “mijn ding “; arrangeren/ instuderen / dirigeren anderen zijn medeverantwoordelijk voor het slagen van het koor; bestuur, commissies etc. Zo laat je iedereen iets doen wat bij hem/haar past en zo blijft een vereniging levend.

Muziek is een fantastische ontdekking van de mens en doet me telkens weer beseffen wat een geluk ik heb dat ik mijn talenten heb kunnen herkennen, ontwikkelen en op deze wijze mag gebruiken.
Voor meer informatie: www.chorusonline.com